CJV Week 2023

  • 23 – 27 January 2023
  • MU Language Centre, Komenského nám. 2

CJV Week 2023 brings the opportunity to engage in sharing best practices in teaching and learning languages at universities. The programme offers presentations, workshops and sharing sessions related to the topics of internationalization in teaching, soft skills development and CEFR related assessment.

Contact person

Alena Hradilová, alena.hradilova@cjv.muni.cz

Registration form


 

Select date and scroll through our programme

Wednesday, 25 January

9:00–10:30

Room 200
Vrstevnická zpětná vazba a vrstevnické hodnocení: proč, jak a kdy je používat

Presenters: Blanka Pojslová

Session type: Workshop
Duration: 90 minutes


Abstract

Cílem tohoto workshopu je představit a prozkoumat potenciál vrstevnické zpětné vazby a vrstevnického hodnocení při rozvoji (nejen) produktivních dovedností. Účastníci workshopu budou mít možnost se seznámit s různými formami poskytování vrstevnické zpětné vazby a vrstevnického hodnocení, zamyslet se nad přínosy i úskalími, které začleňování vrstevníků do zpětnovazebných procesů a hodnocení přináší a vyzkoušet si různé formy poskytování zpětné vazby vrstevníkům. Na závěr se na modelovém příkladě pokusí zhodnotit roli vrstevnické zpětné vazby a hodnocení v rámci formativní části hodnocení a sdílet své zkušenosti s vrstevnickou zpětnou vazbou a hodnocením.
Room 300
How to advise (for false beginners)

Presenters: Martina Šindelářová Skupeňová

Section: Special interest group meeting
Session type: Workshop
Duration: 90 minutes


Abstract

This session is a mix of a practical workshop and moderated discussison on how to guide students, how to pose good questions and how to be silent when needed.

10:30–12:00  Research: poster session + Coffee break

Room 257

12:00–13:00 

Room 200
Go International! Erasmus+ mobility

Presenters: Hana Kuzdasová

Session type: Presentation followed by discussion
Duration: 60 minutes


Abstract

V krátkosti se seznámíme se s novinkami v oblasti mezinárodních vztahů, nahlédneme do aplikace IS OIS a osvěžíme si, jak s ní pracovat. V zábavném kvízu odhalíme, jak dobře se orientujeme v oblasti výukové a školící mobility programu Erasmus+.

13:00–14:00  Lunch break

14:00–15:00 

Room 200
Práce s asistenty ve výuce

Presenters: Veronika Camacho, Marie Červenková, Barbora Chovancová, Daniela Veškrnová, Eva Šrámková

Section: Internationalization in the classroom
Session type: Workshop
Duration: 60 minutes


Abstract

Tento praktický workshop ukáže různé způsoby práce s rodilými mluvčími, kteří se přihlásili na CJV jako asistenti do výuky pro angličtinu, španělštinu, němčinu nebo francouzštinu do různých kurzů od úrovně A1 až po C1. Účastníci budou mít možnost vymýšlet řešení různých situací ve výuce - a naši vyučující poté ukáží, jak daný problém vyřešili oni. Pokud jen trochu uvažujete o tom, jestli I Vy byste chtěli pracovat s asistentem ve výuce, určitě si workshop nenechte ujít.
Room 300
Having a trauma-informed classroom

Presenters: Belinda Allan

Section: Student well-being
Session type: Workshop
Duration: 60 minutes


Abstract

Trauma, whether an isolated incident or an ongoing fear, abuse or neglect which can include autism, can make it seem like the person is over-reacting or being quite argumentative or aggressive (not always the withdrawn, sad reactions that people expect). In this workshop, we'll explore strategies and practical steps you can take to have a trauma-informed classroom and trauma-informed interactions with your colleagues. Come with a notebook and an open heart ready for group discussions.

15:10–⁠16:10

Room 200
Room 213
SIG Meetings

Abstract:

Meetings of newly established SIGs or SIGs without designated slots in the programme

15:10–⁠15:55

Room 300
SIG - lektoři spolupracující s asistenty - rodilými mluvčími

Presenters: Marta Holasová

Section: Special interest group meeting
Session type: Sharing session
Duration: 45 minutes


Abstract

Zamýšlený SIG by měl systematizovat spolupráci lektorů s asistenty. Cílem je vytvořit skupinu lektorů, kteří 1. mají bohaté zkušenosti ze spolupráce s asistenty, 2. nemají zkušenosti, ale mají zájem se do této aktivity zapojit. Domluvíme se na efektivním způsobu propojení lektorů s asistenty na začátku spolupráce, spolupráce mezi lektory navzájem (například při sdílení asistentů), hodnocení ze strany lektorů i asistentů (zpětná vazba), ukončování spolupráce (např. neformální setkání na konci semestru). Rovněž bude na pořadu možnost zapojení do mezinárodní sítě lektorů pracujících s asistenty, kterou iniciuje univerzita v Tampere.

19:00 Uroboros/Na krásném modrém.../Vodník

Balet
Reduta theatre

Share event

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info